OSTAR

edamer gouda ostar holland

Holländarna är kända för sina välproducerade ostar, och de kanske allra mest eftertraktade holländska ostarna är Edamer och Gouda. Ostarna är egentligen bara toppen på isberget då de olika sorterna av ostar är många. I många städer runt om i Nederländerna kan man besöka lokala mejerier och följa produktionen. Vidare längs vägarna kan man hitta lokala mejerier som kan vara mycket spännande att stanna till vid om du har fått tag på en hyrbil.

Holländarnas världsledande status inom mejeribranschen är ett faktum och beror till stor del av landets historiska blomstrande handel med ostar. Redan under tidig medeltid visade holländarna vart skåpet skulle stå i den frågan.

Du är starkt rekommenderad att uppsöka någon av de många ostbutiker som finns i Amsterdam, och pröva de olika smakerna och njuta av smakupplevelserna. Det är vanligt att det med ostmarknader i Amsterdam under sommarhalvåret, vilka är värda ett besök.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*