REMBRANDTS HUS

Rembrandt Harmenszoon van Rijn var en nederländsk konstnär. Han lämnade betydande avtryck i konsthistorien. Rembrandt blev född i Leiden 1606 och dog i Amsterdam 1669. Rembrandts verk har bidragit till den historiska epok som kallas för Den holländska guldåldern. Guldålderns konstverk är främst kända för den genomtänkta ljus och färgsättningen. Verken är ofta präglade ofta av en religiös utstrålning.

Rembrandts hus (Museum het Rembrandts huis)har sin placering i centrala Amsterdam. Han köpte Rembrandt 1639. Men kort därefter ekonomiska problem. Han blev han slutligen tvungen att sälja huset. En stor del av hans konstsamling blev såld på auktion.

Ett besök i Rembrandts hus är en konsthistorisk tidsresa som både inspirerar och genererar bestående intryck. Dessa intryck består. Det är verkligen inte värt att missa när du besöker Amsterdam.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*