TRÄSKOR

Du förknippar säkert träskor med Nederländerna även om de också är ett vanligt inslag i den svenska bondekulturen. De kan vara gjorda helt eller delvis i trä. Vanligtvis är de dekorerade med olika motiv och i skiftande färger. Träskor är vanligt förekommande i flera souvenirbutiker som finns i Nederländerna och i Amsterdam. Du kan alltså välja och vraka tills du hittar ett par som du gillar. Eller varför inte ge bort ett par i present till en vän.

Att bära dessa skor kan vara ganska obekvämt. Dock går de också att använda som prydnad och många har dessa uppsatta på väggen. En holländsk sko av trä är också lik den svenska träskon som i perioder också är och har varit populär. Kanske är dock den svenska träskon än mer bekväm då den ofta även är gjord av skinn. De nederländska träskorna är oftast gjorda endasi i trä. Detta skaver mot foten och kan lätt ge dig skoskav som du i värsta fall behöver behandla.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*