Covidbevis och Amsterdam

Bilden föreställer en resande kvinna med covidbevis

Det senaste året har inläggen på sidan av förklarliga skäl fått vila en period beroende på pandemin. Sannolikt går många personer i Sverige omkring med en näst intill omåttligt uppdämd res-lusta. Att ta ett flyg till Amsterdam som en enkel weekend eller som en lite kortare semestervecka är återigen möjligt. Men det bygger på att du ansöker om covidbevis. Den 1 juli 2021 är det möjligt att ansöka om Covidbevis och du kan återigen resa in i Nederländerna som tiden före Corona. I alla fall bör du kunna göra detta. Det är inte en helt entydig bild som framträder kring huruvida det är möjligt att resa in i samtliga EU-länder. För att titta vad som gäller specifikt för Nederländerna besök då gärna denna sajt. 

Regelverket bör fungera så att även om EU-landet du reser in i inte själva har påbörjat processen med att utfärda Covidbevis så bör det ändå vara möjligt att resa in i och resa ut ur landet med ett Covidbevis. Här behöver du dock vara vaksam och undersöka om det är något specifikt EU-land som befinner sig någon annanstans i processen kring vaccination. Mitt råd är att läsa på noga vad som gäller. Tänk också på att förutsättningarna kan ändras. Amsterdam är en fantastisk stad att besöka under sommarmånaderna.

Därför förstår jag också varför du nu är sugen på att köpa en resa till Amsterdam och Nederländerna. Att se en annan miljö och att återigen bli varse möjligheten att det är möjligt att resa. Många svenskar lider som sagt av ett stort rese-abstinens men samtidigt är både länder och människor vaksamma då de inte vill att ytterligare en våg av smitta ska ta fart hösten 2021. Därför är mitt råd att resa under ansvar och att lita till de restriktioner som finns.  

Covidbevis hur du ansöker

För att få kunna ansöka om Covidbevis behöver du ha tagit minst en dos vaccin. Annars är processen tämligen enkel. Du besöker webbsidan och ansöker med e-legitimation här. Om du inte har e-legitimation går det även att få beviset i pappersform.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*