Transporter

I undermenyn över finner du beskrivningar om olika möjligheter av transport i Amsterdam men också transporter inom storstadsområdet. Amsterdamguiden.com rekommenderar Bilsemester.net som är en mycket informativ webbplats. Detta eftersom den är anpassad för de som planerar att ge sig ut på vägarna i Europa och bila till Amsterdam. Vi kommer med tiden att skapa en struktur där buss, tåg, tunnelbana, kanalbåt med flera ska få sitt helt egna avsnitt. Men eftersom sidan är under uppbyggnad är det viktigt för oss att i nuläget beskriva vår plan.

Transport Amsterdam från Sverige

Vanligast är att svenska bilresenärer som ska neråt kontinenten lämnar Sverige från antingen Helsingborg, Malmö eller Trelleborg. Därifrån går färjan från Helsingborg tar dig till danska Helsingör, men åker du från Malmö blir Öresundsbron över till Köpenhamn smidigaste färdväg. Den som vill ta sig raka vägen till Tyskland från Sverige kan med fördel ta färjan mellan Trelleborg och Travemünde som trafikeras av TT-Line. En alternativ väg är Stena Line mellan Göteborg och Kiel.

Boka färja mellan Trelleborg och Travemünde:Om man väljer att åka genom Danmark så tar det drygt 20 mil att komma till Rödby. Om man åker från Helsingör bör man följa skyltarna mot Köpenhamn, varifrån det vidare är skyltat mot Rödby. Tänk på att följa väg E55, Sydmotorvejen. I Rödby tar man ytterligare en färja som leder till Puttgarden i Tyskland. Väl på tysk mark följer man en landsväg B207 som efter några mil möter A1, Autobahn. I höjd med Osnabrück svänger man in till A30 mot Amsterdam.

Centrala Amsterdam

Kring centrala Amsterdam leder trafiken via en motorvägsring. En av de större motorvägarna är A2 mellan Amsterdam och Utrecht. Motorvägarna kring Amsterdam har förbindelser med hela Nederländerna och övriga Europa. De svenska bilresenärerna kommer antagligen via A6 från nordostlig riktning. Motorväg A7 längs Nordsjökusten leder över den 2,5 kilometer långa fördämningen mellan Nordsjön och IJsselmeer och fortsätter sedan söderut mot Amsterdam. Inom centrum leds större delen av trafiken via större trafikleder.

Transport Amsterdam från Schiphol

Amsterdams flygplats Schiphol ligger sydväst om staden och passeras av motorväg A4 som fortsätter mot centrala Amsterdam. Från Schiphol går därefter även pendeltåg och bussar till centrala delarna av staden. Om du önskar röra dig mer flexibelt så finns möjligheten att hyra bil från Avis i anslutning till Schiphol.

Boka hos Avis:
Här kan du boka hotell i anslutning till Schiphol