A´dam Lookout Amsterdam

utsikt amsterdam

Antingen har du kanske precis kommit fram till Amsterdam eller så har du varit där en period utan att faktiskt kunnat få ett bra sammanhang och överblick över staden. Du kanske gillar höjder och utkiksplatser. Om så är fallet, är absolut A´dam Lookout en plats du måste besöka. Här på en plattform högst upp på en byggnad mer än 100 meter över havet kan du upptäcka Amsterdam på plats och på avstånd samtidigt. Helt enkelt beskrivet är detta en hög byggnad med en cool hiss som leder dig upp på en gigantisk takterrass. Väl däruppe finns restaurang, bar och en utkiksplats som du kan vandra runt medan du spejar på stadens olika vinklar och väderstreck. Soliga och klara dagar kan du se hela Amsterdam. Grundpriset för en biljett är 12,5 EURO eller ca 125 svenska kronor. Självklart har du möjlighet att lägga till för exempelvis lunch eller drink i biljettpriset.

Hiss med cool effekter

Som jag nämnde ovan leder denna upplevelse inledningsvis in dig i en hiss. Men det är inte vilken hiss som helst. Denna har ett golv som du kan se igenom. Det förekommer också häftiga ljud och ljuseffekter under färden. Resan tar endast 20 sekunder.

A´dam Lookout Utkiksplatsen

Väl på toppen av byggnaden kommer du ut på ett stort ”sky deck” eller utkiksplats. Det är en mäktig och hisnande syn att betrakta hela Amsterdam i hela sin stolthet och prakt. Det är först nu man förstår att Amsterdam är magnifikt och man förstår dess storhet. Men kom ihåg att om du lider av höjdskräck är det förmodligen inte en av de sevärdheter som du ska prioritera under din vistelse.

Gunga över kanten

Precis som rubriken lyder är det alltså möjligt att vid A´dam Lookout gunga över kanten. På ”sky deck” är nämligen Europas största gunga. Det är en gunga som svingar dig ut utanför kanten på utkiksplatsen A´dam Lookout. Jag antar att vi inte behöver nämna det ytterligare en gång men uppenbart är inte denna åk-attraktion något för känsliga personer eller personer med höjdskräck.  

A´dam Lookout Sky Bar

På takterrassen vid A´dam Lookout har du som har tid och lust också möjlighet att besöka en ”Sky bar”. Här har du möjlighet att äta en rejäl middag, en enklare lunch eller på morgonen en god frukost. Eller varför inte bara dricka en drink och skvallra med dina polare som du är på resa tillsammans med.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*