Botel Amsterdam

Botel Amsterdam
En båt och ett hotell i Amsterdam

Botel Amsterdam är som det låter en sammanslagning av orden hotell och båt. Botel är också namnet på ett ett spännande hotell som du hittar i närheten av Amsterdams mest centrala delar. Mer bestämt ligger hotellet cirka 3 kilometer från de mest centrala delarna av Amsterdam. På utsidan ser Botel ut som en färja med tre våningar. Och en färja är precis vad det är. Den enda skillnaden är att Botel är fast förankrad och bör inte ha någon plan på att ge sig ut till havs. Eller det är i alla fall vad jag tror att gästerna som besöker Botel räknar med, att båten ligger kvar i land. Men om du ändå önskar ge dig ut på vattnet och praktiskt och smidigt vill ta dig med båt till centralstationen i Amsterdam så är det fullt möjligt. Det finns faktiskt en gratis transferfärja som går två gånger i timman och endast tar tio minuter till Centralstationen.

Botel i stort

Botel hotell är framför allt ett bra val för par som är på resa i Amsterdam. Par har i recensioner gett Botel hotell sammalagt 8,8 i betyg. Det är ett högt betyg och ligger betydligt högre än det genomsnittliga betyget för Botel som når sina 7,4 på betygsskalan. Botel Amsterdam är endast ett trestjärnigt hotell. Kanske har det sin grund att hytterna just är hytter på en båt och inte är typiskt lyxiga hotellrum. Det är på så vis ett mer pittoreskt val av boende. När jag på webben försöker att snabbt överblicka faciliteterna har jag svårt att sakna något särskilt. Särskilt om jag tänker på att Botel endast är ett trestjärnigt hotell. Ändå är det ett populärt val vilket delvis säkert har med det rimliga priset att göra.

Botel Amsterdam är något särskilt

Eftersom en bild säger mer än tusen ord väljer jag att på webben granska bilderna som finn på Botel Amsterdam. Jag ser då något alldeles speciellt med de mycket stora bokstäverna på Botels tak. Det är inte bara stora bokstäver med ett spännande typsnitt. Nej bokstäverna är inte bara bokstäver de är även beboeliga hotellrum. Bokstäverna är ihåliga och är byggda som rum med loft. Det är en mycket ovanlig och spännande syn. Kanske är det som är mest i iögonfallande med Botel Amsterdam.  

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*