ANNE FRANK HUSET

Under andra världskriget gömde sig Anne Frank och hennes familj på Prinsengracht 263 i Amsterdam, det så kallade Anne Frank huset. En bokhylla dolde en dörr till ett litet hus på adressens bakgård. I början av 1933 emigrerade Anne Frank och hennes familj till Amsterdam. Omständigheterna var förfärliga och som judisk familj var de utsatta och ständigt förföljda. När Anne Frank var tretton år så började hon föra den dagbok som eftervärlden har fått ta del av. Den är en redogörelse om Anne Franks upplevelser av kriget.

När gömstället avslöjades 1944 så blev Anne Frank deporterad till ett koncentrationsläger där hon dog av sjukdom endast femton år gammal. Hennes far Otto Frank var den enda i familjen som överlevde. Anne Frank Huset är som en stående påminnelse om den hemska händelsen.

Anne hade många intressen. Bland annat var hon intresserad av historia, filmstjärnor och att skriva. Enligt berättelsen var hon intresserad av grekisk mytologi. Dessutom var hon en stor djurvän och hade en katt.

På 1960-talet blev huset ett museum och idag är Anne Frank-huset (Anne Frankhuis)det tredje mest besökta museum i Amsterdam.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*