Hyra bil Amsterdam

hyr bil i amsterdam

Att hyra bil i Amsterdam är absolut ett sätt på vilket man kan upptäcka staden. Vi anser dock att det finns bättre transportmedel än just bil om din ambition primärt är att befinna dig i storstaden Amsterdam på din resa. Då är det säkert bättre att ta sig fram med cykel, båt, tunnelbana eller buss. Dock är Amsterdam och Nederländerna en mycket bra utgångspunkt om din vilja är att Bilsemestra i Europa. Det är nämligen så att Nederländerna gränsar till både Tyskland och Belgien och ligger också mycket ”centralt” beläget i Europa.

Hyrbil i väster

Du får med all säkerhet större behållning av en hyr bil om din ambition är att upptäcka hela Nederländerna. När du anländer till Schiphol finns många olika företag som hyr ut bilar. En av de mest välkända borde dock vara Avis. Där kan du hyr bil i Amsterdam. På deras webbsida kan du enkelt fylla i dina preferenser om bil, försäkring, säkerhet med mera. Eftersom varumärket Avis också är så starkt är det absolut en firma som du också bör kunna lita på. Vid en snabb anblick på Nederländernas karta ser man ganska snart att hela det nordvästliga området är ett kustband med mot Nordsjön med en mängd olika öar. Faktum är att man som svensk ganska fort kan förstå varför landet har fått ju namnet Nederländerna. Egentligen är det faktiskt så att hela landet består av en mängd olika mindre öar. Varför inte på din bilsemester undersöka någon av dessa platser. Eller varför inte ge dig ut i kustlandskapets landsbygd bland väderkvarnar och pittoreska byar.   

Hyra bil i öster

De östra delarna är inte mindre intressanta. Som många andra europeiska länder med gränser mot andra länder har också Nederländerna genom historian behövt försvara sina gränser. Det märker man om man bilar österut i Nederländerna. Där finns flera mäktiga slott och Herrgårdar på den östra landsbygden. Men också en hel del fascinerande byggnader från Medeltiden går att se på denna resa.  

Hyr bil hos Avis:

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*