Museum

Som turist i Amsterdam är det säkert rimligt att anta att du som besökare gärna vill besöka ett museum. Kanske kan du tänka dig att besöka ett spännande museum med din familj och dina vänner. Ofta berättar ett museum om historiska skeenden av något slag. När det gäller historia och främst i detta fall Amsterdams historia finns det mycket för dig att upptäcka. Som du kan se i menyraderna nedan finns gott om exempel på spännande museum att besöka. Till exempel Anne Frank Huset, Van Gogh museum eller Rembrandts hus.

Även om Amsterdam inte är en särskilt stor stad relativt sett gå det ändå att påstå att staden har en mycket lång historia. Historian sträcker sig så långt tillbaka som till 1200-talet då det var en mindre fiske-by. Om du är en hängiven och historie-intresserad person som gärna besöker ett museum för att lära dig mer föreslår jag verkligen ett besök till Rijksmuseum.

För en kanske lite mindre upplyftande men inte minst lika intressant historisk upplevelse är kanske en heldagsbiljett i det judiska kvarteret något för dig. Här kan du besöka en synagoga från 1600-talet och betrakta kvarterets omfattande förintelsemonument. Du kan lära dig något om Amsterdam under andra världskriget.

Museum i Amsterdam

Nu har jag gått igenom några vanliga exempel på platser som turister ofta besöker. Det kan dock vara bra att försöka vara lite strategisk i sin planering. Tänk gärna efter så att du inte hamnar i turistfällorna vid fel tidpunkt på dagen. Det kan nämligen innebära att du helt i onödan blir stående i köer och din upplevelse kanske blir mindre rolig.

Med menyn museum är i alla fall vår ambition att du ska kunna hitta ett eller flera museum som passar dig och de du reser med. Vi är näst intill övertygade om att du kan hitta något som passar till de allra flesta i familj- och bekantskapskrets.