ARTIS ZOO

Mitt i centrala Amsterdam ligger Nederländernas äldsta zoo som öppnades redan 1839. Inne på Artis område finns det många historiska byggnader såsom det zoologiska museet, akvariet och biblioteket för att nämna några. På Artis finns det mycket att upptäcka. Det finns bland annat över tvåhundra trädarter och runt niohundra djurarter. Under våren och sommaren erbjuder Artis dessutom ett imponerande blomsterlandskap.

Behöver man en paus så kan man uppsöka någon av de restauranger eller kaffeer som finns på området. För de som har barn finns det också många lekplatser.

Det är möjligt att boka en engelskspråkig professionell guide helt utan kostnad. Det är ett ypperligt tillfälle att få ta del av de många intressanta historier. Du bör dock boka din guide minst två veckor i förväg. Boka här

En anekdot som ofta nämns är att den sista kvaggan i fångenskap dog 1883 på Artis i Amsterdam. En kvagga var en underart till stäppzebran och liknade både en häst och en zebra. Kvaggans ränder var inte heltäckande som hos zebran utan täckte endast halva kroppen.

Artis är en förkortning av latinska Natura Artis Magistra som betyder ”Naturen är konstens lärare”. Artis har öppet varje dag året om.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*