Crane hotel Amsterdam

Crane hotel i Amsterdam

För en resenär som är van att bo på ett lite mer sedvanligt hotell är absolut Crane Hotel något att titta lite extra nära på. Eller låt mig omformulera mig. Om du är van vid vanliga hotell och trivs med det. Då är säkert Crane Hotel Faralda i Amsterdam inte något för dig. Men om du skulle vilja uppleva något nytt så är det absolut värt att läsa mer om detta spännande hotell. Precis som namnet anger är det en lastkran som också är belägen i Amsterdams hamnområde. Men priset, här gäller det att kanske att tänka några gånger extra. Sviterna är nämligen ganska dyra. En svit kostar från cirka 9000 svenska kronor per natt.

Något alldeles extra i Amsterdam

Om du ändå planerar att fira något lite mer spektakulär händelse är det kanske värt pengarna. Men eftersom platsen på vilken hotellet finns är minst sagt speciell är det sannolikt en bra idé att först undersöka intresset hos personen du reser med. Det är ju viktigt att det blir en bra erfarenhet för er båda, inte minst med tanke på priset. Risken eller chansen, beroende på hur man ser på det, är att ni antingen tycker om att bo där eller så är det helt enkelt inte er grej. Totalt består Crane Hotel Faralda av tre lyxsviter som har olika tema och olika namn. Att döma av bilderna på hemsidan ser det minst sagt spännande ut att följa med upp till toppen. Att få en mycket bra vy över den gamla varvsmiljön och samtidigt få en enastående utsikt över huvudstaden. 

Historia Crane Hotel Faralda

Att formatera en sliten lyftkran till ett exklusivt hotell var inte helt enkelt. På hotellets webbsida skriver de att cirka 100 olika entreprenörer var involverade i processen att omvandla den gamla kranen till ett funktionellt hotell med olika sviter. Sammanlagt skriver de på sin webbsida att det sammanlagt tog ungefär sju år att omvandla kranen till dess nuvarande utseende. När jag läser på webbsidan om hur kreativiteten och fantasin till slut utmynnade i denna coola hotell-upplevelse blir jag nyfiken. Kanske för att det är enkelt att tycka om kreativiteten bakom idén. Crane Hotel är en ganska typisk kreation som omvandlas till något ganska otypiskt, det vill säga, ett hotell i en lyftkran.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*