Sevärdheter i Amsterdam

Nedan kan du läsa mer om de många sevärdheter som finns i Amsterdam. Staden är känd för sitt rika kulturutbud och kan erbjuda någonting för alla smaker och intressen. Här finns till exempel många museum som är välbesökta men också ett zoo mitt i centrala Amsterdam. Man kan upptäcka många sevärdheter genom att antingen promenera eller cykla i staden. Då får du bäst möjlighet att upptäcka den enastående arkitekturen och ta del av befolkningens gästvänliga mentalitet. Självfallet kan man också få guidade turer som är både intressanta och inspirerande.

Vad är en sevärdhet i Amsterdam?

Att döpa en meny till sevärdheter och samtidigt utgå från att alla personer tycker att samma saker är värda att se. Det är en vanligt på olika typer av resesajter. På Amsterdamguiden.com är tvungna att göra en typ av indelning och har därför valt denna struktur för tillfället. Detta för att du som läsare enklare ska kunna navigera på webbsidan och därför har vi valt denna rubricering. Vi ska under denna meny försöka sammanfatta vad flest turister som åker till Amsterdam prioriterar att se under sin vistelse. Men eftersom vi är av uppfattning av smaken är som baken, det vill säga delad. Vi vill också erbjuda dig som läsare en upplevelse utöver det vanliga. Därför är det viktigt för oss att ta upp företeelser som du som läsare kanske inte visste var möjliga att göra och se i Amsterdam. Vi vill helt enkelt att du ska bli positivt överraskad.

Sevärdheter och dess subjektivitet

Som jag kort berörde i stycket ovan är det vanligt att olika typer av resesajter/guider gärna gör anspråk på att själva definiera vad som är en sevärdhet. De gör valet för dig som turist om vad som är en sevärdhet och vad som inte är det. Själva faktumet att skribenten återger vissa sevärdheter och andra inte faller på sin egen självklarhet. Det måste ju vara så eftersom det hör till sakens natur. Dock är det ju så att i skribenten i sitt selektiva urval av vad som denne anser är en ”bra sevärdhet” också behöver utesluta andra mindre kända sevärdheter. Här vill vi vara tydliga med att Amsterdamguiden.com är en progressiv webbsida med ambition att ge en bredd inom området sevärdheter i Amsterdam.