CYKELSTADEN

bilden föreställer en cykel i Amsterdam

Amsterdam är onekligen en cykelstad. Amsterdamborna tar cykeln till jobbet som till festen och cyklisterna är i blandade åldrar. Men se upp! Cykel-staden i Amsterdam håller ett högt tempo och använder ringklockan flitigt. Så du bör akta dig för att hamna i cykelvägen om du färdas till fots. Och när du själv cyklar så är det viktigt att hålla dig på cykelvägarna.

Det sägs att när du cyklar i Amsterdam så kommer du lära känna staden som allra bäst. Det är en härlig känsla att cykla längs med stadens många kanaler och du kommer dessutom att känna dig som en äkta Amsterdambo. I cykelstaden Amsterdam kan du hyra cyklar lite varstans till en billig peng, och om du har barn kan du dessutom hyra en cykel med särskild barnvagn.

Olika arrangörer kan ordna guidade cykelturer med olika inriktningar. Exempelvis kan man få en guidad tur med cykel med inriktning på arkitektur, vilket innebär att man cyklar runt i Amsterdam och spanar in hus och byggnader.

Att upptäcka Amsterdam

På cykelsadeln genom staden får du upptäcka mycket, se mycket, dofta mycket och mer därtill. Det är på så vis du inom en rimlig tidsram lär känna staden.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*