PARK PLAZA VICTORIA

I närheten av Amsterdam Centraal hittar du hotell Park Plaza Victoria som har fått riktigt goda omdömen. Där finns bland annat en hälsoklubb och lyxigheter såsom ångrum och inomhuspool. Det utgör en perfekt kontrast till den annars livliga storstadsmiljön.

Park Plaza Victoria är ett mysigt hotell som representerar både äldre arkitektur och yngre modernare faciliteter. Hotellbyggnaden är ståtlig i äldre holländsk stil medan insidan med dess rum och allmänna ytor går i övervägande modern stil. Med endast cirka 5 minuters promenad från centralstationen kan man lätt säga att hotellet har en fördelaktig placering för din vistelse över helgen. Centralstationen har förmodligen också den enklaste förbindelsen med Amsterdams flygplats, Schiphol. Det innebär att ankommande flygresenärer får en smidig färd till hotellet, och hamnar mitt i händelsernas center. För vill man känna pulsen på det livfulla Amsterdam så behöver man bara gå ut ur hotellentrén. Hotellet är med andra ord centralt beläget med närhet till det mesta inom stadskärnan. Ett stenkast bort ligger Torget Dam som är förgrenat med långa affärsstråk, och där kryllar dessutom av barer och caféer. Hotellet omges dessutom av de många kanaler som Amsterdam präglas av. Och alldeles utanför hotellet kan man stiga ombord på någon av kanalbåtarna som tar turisterna på berikande guidade turer.

Hotellet är beläget i ett område som är välkänt just för att vara en plats i Amsterdam där du kan beställa god mat som är tillagad på klassiskt Nederländskt sätt. Du har nära till en utkiksplats som heter A´dam Lookout. Från denna plats kan du få en bra överblick över hela den magnifika staden Amsterdam. I klart väder ser du därifrån nästan hela Amsterdam. Rent geografiskt är Victorias placering fenomenal. Det är nära till museum, restauranger och parker. Eller varför inte göra ett besök i Anne Franks tidigare bostad. Ett besök som manar till eftertanke.

Självklart är vår föreställning att Park Plaza Hotell ska vara din utgångspunkt för att upptäcka Amsterdam under en helg. Park Plaza Victoria som drivs av Radisson Hotels och är också det perfekta hotellet att spendera sin tid på vare sig du är där med jobbet eller för nöje. Som affärsresande besöker du förmodligen hotellet för att det är utrustat med den senaste mötestekniken.

Park Plaza moderniteter och historia

Park Plaza Victoria är ett fyrstjärnigt hotell och innefattar inte mindre än två restauranger, ett café och en bar med tillhörande lounge. Därtill finns också bastu, inomhuspool och gym. Något självklart nuförtiden oavsett hotell-standard är trådlöst wifi. Vilket också gäller hotell Plaza Victoria. Det är ett anrikt hotell med historia sedan 1890 då det gick under namnet hotell Victoria. Park Plaza Victoria har alltså funnits ända sedan före industrialismens dagar. Eftersom hotellet är mycket anrikt har även där gäster befunnit sig musikskapare, romanförfattare med flera har genom åren besökt Park Plaza Victoria. Till exempel har Louis Armstrong besökt hotellet. Idag är Park Plaza ett minnesmärke för det Nederländernas nationella kulturarv.

Här kan du se aktuella priser och genomföra bokningar

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*