HEINEKEN EXPERIENCE

bilden föreställer Heineken Experience

Gillar du öl? Kanske rentav Heineken? Om du befinner dig i Amsterdam så bör du i sådana fall besöka Heineken Experience (det första bryggeriet). Där kan man få inblick i tillverkningsprocessen och få kunskaper om ölets historia. Gerard Adriaan Heineken köpte 1864 ett bryggeri i Amsterdam vilket visade sig vara en god affär. Affären har nämligen medfört ett nederländskt bryggimperium – idag världens fjärde största. Historien om Heineken är innovativt präglad och ger inblick i exceptionellt entreprenörskap som betonar bland annat vikten av en allomfattande distribution. Historieskildringen mynnar ut i en beskrivning om hur ölmärket än idag kan bibehålla en hög profil och brygga kvalitets öl.

Heineken Experience mer än bara ett bryggeri

Man får som turist ta del av Heineken-ölets enskilda ingredienser kan upplevas då en redogörelse av dessa är ett av momenten som besökaren kan ta del av vid en rundtur på bryggeriet. Färdigbryggt öl kan besökaren också njuta av om hen bänkar sig på Heineken Experiences egen bar – ”World bar”. Besöker man Heinekens bryggeri så kan man också promenera längs ett stråk som angränsar till stall med shire -hästar som faktiskt – av tradition – drar vagnar lastade med Heineken till olika återförsäljare.

En rundtur på Heineken Experience tar ungefär en timme och trettio minuter. En bonus är att två öl ingår i inträdespriset.

Besök Heineken Experience här för aktuella öppettider och priser.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*