Holiday inn Amsterdam

Holiday inn Express Amsterdam

När jag googlade på rukriken ovan, enligt Holiday inn Amsterdam trodde jag att endast ett resultat skulle visa sig i sökresultaten över Amsterdam. Istället blev resultatet tre olika hotell i Amsterdam. Alla hotell bär namnet Holiday inn Express. Men det är slutledet av namnet som skiljer sig. De olika hotellen är:

  • Holiday inn Express Amsterdam – South
  • Holiday inn Express Amsterdam – City Hall
  • Holiday Inn Express Amsterdam – Arena Towers

Vid insikten om att alla dessa hotell tillhör en större koncern blev det ännu mer uppseendeväckande hur stor denna koncern faktiskt är. Koncernen tillhör 17 olika hotellkedjor och finns på hela 6000 olika resmål.

Förutom att de tre hotellen alla är hotell i Amsterdam, och att de tillhör samma koncern finns egentligen ingen ytterligare gemensam nämnare. Vid en första anblick av foton på dessa hotell får jag intrycket av att de inte är särskilt lika till utseendet. Priserna verkar heller inte vara särskilt stor skillnad. Men det finns absolut egenheter med respektive hotell som kan vara värda att få upp ögonen lite extra för.

Holiday inn South

I de södra delarna av centrala Amsterdam hittar du hotellet Holiday inn Express South. Fasaden är med på ett fotografi men jag tycker att webbsidan och antalet foton är aningen för få. När jag närmre studerar hotellet utseende exteriört känner jag spontant att det inte faller mig alls i smaken. Det är en glasfasad som känns påklistrad en ursprunglig myndighetsbyggnad. Men jag vill naturligtvis inte döma efter omslaget och går därför vidare för att betrakta övriga bilder.  Och mycket riktigt. Holiday inn Express Amsterdam South placerar absolut inte I bottenskiktet gällande hotellrummen. Nej då, det är fräscha rum som i alla fall känns tämligen nyrenoverade. I övrigt är säker placeringen i södra delen av Amsterdam mer av en smaksak för den enskilda. Priset verkar dock ligga något lägre än för det hotell i Amsterdam med slutledet City Hall om man nu ska göra en jämförelse.  

Holiday inn City Hall

Vilket av dessa hotell i Amsterdam ligger mest centralt kanske du undrar. Och då skulle jag utan att vara särsilt bevandrad i Amsterdam ändå väga påstå att det är City Hall som är mest centralt beläget. På hotellets webbsida går även att läsa att hotellet är mycket närbeläget till en vacker kanal som sammanbinder gästen till Amsterdams kanalsystem. Av bilderna att döma är rummen på hotellet fräscha och ser relativt nyrenoverade ut. Fler av rummen går i färger av blått och orange. Intrycket är att det är ett hotell som befinner sig i mellansegmentet av lyx. Därför och kostar Holiday Inn Express City Hall inte särskilt många kronor per natt, i alla fall inte relativt sett.

Arena Towers

Slutligen landar vi i en beskrivning av hotellet med namn Holiday inn Amsterdam Arena Towers. Min första fundering är vilken arena namnet kan syfta på och blir tvungen att undersöka den saken. Det verkar handla om en arena som heter Johan Cruijff ArenA och den ska tydligen ha en kapacitet att kunna erbjuda cirka 56 000 åskådare en plats. Jag vet inte om begreppet höghushotell ens existerar men om det gör det skulle jag betrakta Holiday inn Express Arena Tower som ett sådant hotell i Amsterdam. Hotellet befinner sig i ungefär samma prisläge som South. Så jag antar att det här främst handlar om vad man vill göra under sin resa i Amsterdam. Oavsett vilket av dessa tre hotell du väljer som ditt hotell i Amsterdam kommer du alltid att befinna dig nära de centrala delarna. Det är alltså ingen risk att hamna utanför pulsen.     

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*