FLYG TILL AMSTERDAM (SCHIPHOL)

Flyg till Amsterdam

Flyg till Amsterdam. Amsterdams vältrafikerade flygplats heter Schiphol och är belägen strax utanför staden.

Schiphol räknas till en av världens största flygplatser och ungefär var femte minut lyfter eller landar ett flygplan. Arlanda, Landvetter och Linköpings flygplats har direktförbindelse med Schiphol och bara inom några timmar är du på plats i Amsterdam.

Det tar ungefär tjugo minuter med taxi in till centrala Amsterdam. Men i nära anslutning till Schiphol finns ett utbud av hotell för den som är i behov av övernattning och kanske ska flyga vidare. Dessa hotell nås bäst via flygbussar som oftast finns i ankomsthallarna.

Schiphols terminal är stor och det finns ett imponerade utbud av barer, restauranger, och butiker av olika slag. Utbudet av Tax free-varor är också stort. Schiphol är en högst levande flygplats och väldigt trivsam att uppehålla sig på. Det finns alltid någonting som är öppet oavsett vilken tidpunkt man ankommer.

Du behöver ens inte lämna terminalen för att nå tunnelbanan som kan ta dig direkt till Amsterdam. Inne på Schiphols terminal finns nämligen en rulltrappa direkt ner till tunnelbanan.

Eftersom flygplatsen är i ständig rörelse krävs mycket personal. Det är därför många Amsterdambor som jobbar på Schiphol, då flygplatsen tjänar som en eftertraktad inkomstkälla.

Gör som många andra. Flyg till Amsterdam och upplev denna fantastiska stad.

Ett hett tips är att hyra bil så du kan ta dig runt smidigt i Amsterdam. Här kan du hyra bil och hämta upp den direkt när du anländer på Schiphol. Perfekt helt enkelt.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*