Transporter i Amsterdam

I undermenyn över finner du beskrivningar om olika möjligheter av transporter till Amsterdam men också transporter inom storstadsområdet.

Vanligast är att svenska bilresenärer som ska neråt kontinenten lämnar Sverige från antingen Helsingborg eller Malmö. Färjan från Helsingborg tar dig till danska Helsingör, men åker du från Malmö blir Öresundsbron över till Köpenhamn smidigaste färdväg. En alternativ väg är färjan mellan Göteborg och Kiel

Om man väljer att åka genom Danmark så tar det drygt 20 mil att komma till Rödby. Om man åker från Helsingör bör man följa skyltarna mot Köpenhamn, varifrån det vidare är skyltat mot Rödby. Tänk på att följa väg E55, Sydmotorvejen. I Rödby tar man ytterligare en färja som leder till Puttgarden i Tyskland.

Väl på tysk mark följer man en landsväg B207 som efter några mil möter A1, Autobahn. I höjd med Osnabrück svänger man in till A30 mot Amsterdam.

Kring centrala Amsterdam leder trafiken via en motorvägsring. En av de större motorvägarna är A2 mellan Amsterdam och Utrecht. Motorvägarna kring Amsterdam har förbindelser med hela Nederländerna och övriga Europa. De svenska bilresenärerna kommer antagligen via A6 från nordostlig riktning. Motorväg A7 längs Nordsjökusten leder över den 2,5 kilometer långa fördämningen mellan Nordsjön och IJsselmeer och fortsätter sedan söderut mot Amsterdam. Inom centrum leds större delen av trafiken via större trafikleder.

Amsterdams flygplats Schiphol ligger sydväst om staden och passeras av motorväg A4 som fortsätter mot centrala Amsterdam. Från Schiphol går även pendeltåg och bussar till centrala delarna av staden.

Amsterdamguiden.com rekommenderar Bilsemester.net som är en mycket informativ webbplats för den som planerar att ge sig ut på vägarna i Europa.